Prikbord

24 gedachtes over “Prikbord”

 1. Nou, mooi het begin is gemaakt en niet zomaar…
  Leuk om te zien het professioneel het eruit ziet en wat jullie (Jeroen en Tonny) ervan gemaakt hebben.
  Hopelijk krijgen we veel hits en heeft de site een olievlekwerking.
  Succes en vooral veel plezier en contacten.
  Walter

 2. Huidige ontwikkelingen in Huisseling:
  -Aannemersbedrijf Kosse sloopt momenteel de boerderij van de familie Schonenberg. Zij zijn verhuisd naar Velp (N.Br.)
  -Diverse nieuw- en verbouwplannen zijn gaande in Huisseling. Hopelijk komt het de leefbaarheid voor de toekomst ten goede…
  -Er zijn gesprekken gaande om het parochiecentrum los te koppelen van de kerk en onder te brengen in een stichting, zodat in de toekomst dit onderkomen voor heel Huisseling behouden zal blijven. De kerk blijft nog open, maar als we in de toekomst in Schaijk moeten gaan kerken, wat zal er dan gaan gebeuren? Voor het verenigingsleven en het sociale leven zijn ze van essentieel belang!

 3. Ziet er heel fraai uit, en dat niet alleen: ook inhoudelijk interessant en plezierig om te lezen!

  Ga ook het boek dat onlangs is verschenen zeker kopen. Heb hierom al gevraagd bij Joost Kocken.

  Thea Berendsen, Wehl

 4. FC Huisseling is donderdag 5 juli Kampioen geworden van de Zomeravondcompetitie 2012 van de ZAVR!!
  Van harte gefeliciteerd, jongens! Geniet van deze titel!
  Ik heb gehoord dat het tot in de kleine uurtjes gezellig was op het veld. Waarschijnlijk werd het toen al weer licht buiten?

  J.A.

 5. @ Jan van der Biezen en Thea Berendsen: Bedankt voor jullie complimenten! Het doet ons goed te horen dat wat we doen wordt gewaardeerd. Het is een hele klus, maar wel erg leuk om te doen.

 6. Jeroen en Tonny (en mogelijk nog anderen?), ook vanuit het BHIC van harte gefeliciteerd met deze nieuwe aanwinst, die zo te zien staat als een huis. Wij blijven jullie volgen en zullen niet schromen een duit in het zakje te doen, wanneer er aanleiding toe is.

  Vriendelijke groet,
  Henk Buijks

 7. PRACHTIGE SITE,GEWELDIG OM ALLES VAN VROEGER WEER EENS OPNIEUW
  TE ZIEN EN TE BELEVEN.
  WE HEBBEN WAT AFGESCHÜPT MET DE HOEFNAGELS.

  AD VAN SUSTEREN, OOSTERHOUT

 8. Per 16 november aanstaande sluit het kantoor van de Rabobank Ravenstein, voorheen de Boerenleenbank Huisseling. Het pand is verkocht en de bank past haar service aan.
  Nieuwe geldautomaten worden gerealiseerd in het pand van de CHV (NCB BijkantoorRavenstein – Boerenbond) aan de Mgr. Zwijsenstraat 1-3. De monumentale gevel zal in ere worden hersteld.

 9. Inmiddels is het Rabobankkantoor gesloten en is de pinautomaat opgenomen in de gerestaureerde monumentale voorgevel van de Boerenbond. Jammer dat iets typisch Huisselings nu is verdwenen! Mooi dat deze twee coöperaties die uit dezelfde personen en gedachten beiden in Huisseling zijn ontstaan, elkaar nu weer gevonden hebben en is het het meest logisch dat de automaten zich in dit pand hebben gevestigd!

 10. In Herpen wil de Dorpsraad de twee rotondes laten adopteren, zodat het onderhoud van het groen op die rotondes beter wordt bijgehouden. Grote vraag is waar die tweede rotonde in Herpen dan eigenlijk ligt. Ik kan alleen die bij De Handwijzer bedenken. Of is Herpen zo arrogant nu ook de Huisselingse rotonde tot Herpen te rekenen? Net zoals dat bedrijventerrein De Bulk ineens Herpen genoemd wordt…

 11. Feit is dat in 2015 de parochies worden omgevormd tot één grote parochie Schaijk ca. De Huisselingse kerk maakt dan grote kans aan de eredienst onttrokken te gaan worden en wat gaat er gebeuren met het parochiecentrum? Het huidige parochiebestuur heeft een werkgroep gevormd met als doelstelling het eventueel oprichten van een stichting of vereniging die het ‘Huisselings Cultureel Erfgoed’ zou gaan beheren. Op maandag 28 januari was er in Huisseling een oriënterende vergadering. De stichting of vereniging moet dan het parochiecentrum gaan exploiteren om het te behouden voor de gemeenschap. Daarna zou dan eventueel de kerk en het veldje mee kunnen worden genomen. We zijn benieuwd!

 12. Waarom is de website huisseling.nl momenteel niet zo levendig vraagt u zich misschien af? Dat komt omdat de websitebeheerder erg druk is geweest op http://www.fotobank-nb.nl. Op deze website zijn i.s.m. de heemkundekring bijna alle verzamelde foto’s van Huisseling online gezet en voor iedereen zichtbaar onder ‘deelnemers -> heemkundekring Land van Ravenstein -> resultaat’. Vrij zoeken op onderwerp of straat kan ook. Een aantal foto’s zal binnenkort nog online worden gezet. Neem gerust eens een kijkje!

 13. Bij Boekhandel Derijks in Oss is momenteel nog één exemplaar van het boek te verkrijgen. Dit is het allerlaatste boek dat er nog voorhanden is!!

 14. Mooie site. Huisseling houdt toch altijd in een plekje in mijn. Ik zag echter ook een foutje in de beschrijving van de voormalige brouwerij annex postkantoor. Dat huis is niet in 1966 afgebrand, maar in oktober 1964. Ik weet dat zeker, ik heb namelijk de brand zelf ontdekt.

 15. Hoi Marijke, bedankt voor je blijvende interesse in de historie van Huisseling. Ik zal het ‘foutje’ gaan aanpassen, zodat het er weer goed op komt te staan. Indien je nog meer gegevens vindt, dan wil ik ze wel toevoegen, maar volgens mij hebben we al heel veel.

  Gr. Jeroen

 16. Onlangs het artikel van “smederij Verhoeven” ontdekt onder de rubriek Ambachten en kleine middenstand op deze website ! Interessant; De voorgeschiedenis vanaf halverwege 1800 betreffende de eigenaren van de smederij annex herberg/cafe. Leuke info, zeker voor de Stichting die nu staat voor behoud van het huidige smederij-gebouw.
  Het was Antonius Anastatius Verhoeven (verwarring met “Toon”) die destijds rond 1900 de smederij overnam van Van Wetten.
  Een afbeelding van beide neringen is nog te zien op een foto van een oude ansicht/prentkaart uit 1902, waarop Anastatius staat afgebeeld met paard voor hoefstal.

  1. Beste Jeroen,
   Bedankt voor je reactie op dit verhaal. Overgrootvader Toon moet dus Anastasius zijn? En heeft hij de smederij overgenomen van Martinus van Wetten of van Theodorus Willems? En is toen de scheiding gekomen tussen smederij en café/woonhuis? Je zegt dat dit rond 1900 is gebeurd, maar als het goed is woonde toen de familie Willems-van Wetten is het pand. En in welk jaar is de oude smederij afgebroken? Ik zal de bewuste ansichtkaart nog toevoegen als afbeelding. Ik loop ernstig achter met het bijwerken van deze website.

   Met vriendelijke groet,
   Jeroen Arts

 17. Ik ben een nakomeling van Wouter Boeijen en Gertruda Elemans uit huisseling en op zoek naar het boek: “Huisseling van verleden tot heden” Als iemand me daar aan kan helpen ben ik heel gelukkig! Vriendelijke groet, Mart van Vlokhoven

  1. Beste Mart,

   Leuk om te zien dat je de weg hebt weten te vinden naar deze website! Helaas kan ik geen boek voor je aankomen. Alle 750 exemplaren waren al bij het verschijnen ervan in 2012 verkocht. Mogelijk heb je nog eens geluk op http://www.boekwinkeltjes.nl waar tweedehands boeken worden aangeboden. Het woonhuis van Wouter en Gertruda is vorig jaar in andere handen gekomen en wordt momenteel grondig gerestaureerd. Mocht je nog een mooie foto hebben van Wouter en Gertruda of van hun familie of boerderij, dan houden wij ons zeer aanbevolen! Met vriendelijke groet, Jeroen Arts

   1. Jeroen,
    Kun je een emailadres doorgeven, waar ik de foto’s heen kan sturen? Vr.gr. Mart van Vlokhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.